Cum alegi cea mai bună motoretă/scuter electric? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă scuterul electric potrivit nevoilor tale?

De ce MoveEco?....Citește ghidul nostru și alege informat.

Dacă trăiești într-un oraș aglomerat, știi cu siguranță cât de greu poate să fie să te deplasezi eficient.
Mai ales atunci când ai de parcurs o distanță considerabilă până la locul de muncă, ambuteiajele din trafic nu sunt deloc dorite, iar faptul de a întârzia mereu la muncă din orice motiv, nu îți va aduce nici un beneficiu.
În astfel de situații este bine să începi să iei în considerare și alte forme de transport urban. Printre cele mai recomandate mijloace se numără și motoreta sau scuter-ul electric. Acesta poate fi soluția la minutele în șir pierdute în fiecare dimineață din cauza aglomerației.
Dacă îți achiziționarea unui astfel de mijloc de locomoție îți surâde, află din acest articol unde poți găsi, dar și cum alegi cea mai bună motoretă/scuter electric.
De ce să alegi cel mai bun scuter electric?
Pe lângă faptul să este o metodă excelentă de transport în oraș, motoreta sau scuterul electric este o formă de transport care nu poluează. Astfel te poți deplasa fără să consumi carburant sau să eliberezi noxe toxice în aer. De asemenea, faptul că nu este necesar să te oprești la o benzinărie este un avantaj.
Nu va fi o problemă să găsești locuri de parcare și le poți conduce atât în parcuri cât și pe șosea. Încărcarea se face comod de la priză, și viteza este destul de mare pentru transportul în oraș. Toate aceste avantaje nu pot decât să îți surâdă, și cred că sunt suficiente pentru a te gândi serios la achiziționarea unei astfel de motorete sau scuter electric.
Cum alegi cea mai bună trotinetă/scuter electric?
Pe piața din România există deja câteva modele care merită atenția ta. Cu toate acestea, știm cu toții că nevoile noastre diferă, deci trebuie să alegi un model adaptat nevoilor tale. Cu alte cuvinte trebuie să cauți cea mai bună trotinetă/scuter electric pentru tine.
Având în vedere că prețul unui astfel de vehicul este destul de variat in funcție de tehnologie si brand, nu îți poți permite să faci o achiziție la întâmplare. Pentru a te bucura de cele mai multe beneficii trebuie să alegi informat.
Pentru a te ajuta în acest sens, vizitea-za site-ul nostru care conține toate informațiile pe care trebuie să le analizezi înainte de a cumpăra un model sau altul.
Citind cu atenție acest articol vei putea să hotărăști în scurt timp ce scuter sau trotineta electrică ți se potrivește și care este cel mai bun raport calitate-preț de pe piață.
Așadar, pentru a cumpăra cel mai bun scuter/trotineta electrică, acordă mare atenție următoarelor informații importante.
Cum și unde îl vei folosi?
Ca orice alt vehicul pe două roți și motoreta sau scuterul electric poate fi folosit pentru relaxare sau în scop practic. Este important ca înainte de a căuta un model anume, să decizi care sunt nevoile tale.
Dacă ești în căutarea unei biciclete electrice care să îți permită să te plimbi prin oraș în momentele în care vrei să te relaxezi sau când vrei să ieși cu prietenii ori să explorezi orașul, poți opta pentru un moped tip CityCoco. Acesta se distinge prin design-ul asemănător cu cel al unei trotinete, cu roți foarte late și destul de măricele.

Bateria...(sau acumulatoru electric)....

De ce este important acumulatorul ?...

– este printre primele lucruri pe care trebuie să le verifici la acest tip de vehicul urban pe două roți. Asta deoarece, funcționând pe bază de electricitate, bateria îți va limita destul de mult deplasarea, de la viteză până la distanța pe care te va lăsa să o parcurgi.
În primul rând vei fi interesat de autonomia bateriei. Astfel vei putea să afli câți kilometrii vei putea să parcurgi la viteză maximă dintr-o singură încărcare completă.
Desigur, și aici modele mai scumpe vor fi de obicei dotate cu o baterie de putere mai mare. Orientativ, o baterie cu o capacitate de 12-14 Ah îți poate asigura o autonomie de 40-50 km parcurși la viteza maximă.
În realitate autonomia bateriei este foarte influențată de mulți factori. Așadar, tot ce citești în descrierea produsului sunt date orientative obținute în cazuri ideale. Greutatea ta, particularitățile drumului, tipul de roți, numărul de pante, precum și variațiile din trafic, pot influența foarte mult autonomia bateriei.
Unele modele au inclusiv o funcție specială de conservare a energiei. Adică în momentul în care nivelul bateriei scade sub anumit nivel, aceasta nu îți va mai permite să conduci la viteza maximă ci doar la aproximativ jumătate din pragul maxim de viteză.
Tot la baterie te va interesa și timpul de încărcare. Acesta variază între 4-6 ore în cazul modelelor pentru plimbări și între 7-8 ore în cazul modelelor pentru trafic. Încărcarea se face la priză, și cel mai bun model este bineînțeles acela care are o capacitate a bateriei cât mai mare, dar necesită cel mai scurt timp de încărcare.
Viteza și pornirea de pe loc
În general viteza maximă care poate fin atinsă în condiții ideale este menționată în descrierea produsului.
Pe piață există modele care pot să îți asigure o viteză maximă de la 25 de km/h în cazul celor mai ieftine modele, până la 50-60 km/h în cazul celor mai performante. Chiar dacă poate nu are o viteză care să înlocuiască o mașină, motoreta sau scuterul electric se dovedește a fi un mijloc de transport sustenabil și deosebit de eficient în oraș.
Legat de viteză, mare atenție la legislație. Legea din România încadrează la categoria moped orice vehicul care depășește limita de 25 km/h. Deci este foarte probabil să fie necesar să înmatriculezi un scuter sau o motoretă electrică.
Viteza la pornirea de pe loc este un aspect care le-a dat multă bătaie de cap utilizatorilor, motiv pentru care aceștia spun că este nevoie de o perioadă de adaptare pentru stăpânii scuterul. Asta deoarece pornirea de pe loc tinde să fie foarte agresivă și foarte rapidă.
Acesta este un lucru foarte bun atunci când ești în mișcare sau la semafor. Atunci când vrei să ieși din parcare în siguranță însă, s-ar putea să îți dea câteva emoții.

Rotile...anvelopele..

Sunt importante?...

Roțile vor influența mult viteza dar și ușurința cu care vei conduce vehiculul. Dacă vei cumpăra o motoretă/scuter electric pentru plimbări, vei observa că acesta este dotat cu o pereche de roți voluminoase și foarte late.
Acestea oferă multă stabilitate, dar îngreunează destul de mult virajul și manevrarea ghidonului. De asemenea, având un diametru relativ micuț, nu absorb șocurile, deci vei simții foarte bine fiecare denivelare din trafic.
În cazul unui model mai performant, de cele mai multe ori roțile sunt dotate cu un sistem de suspensii. Sunt mai înguste și mai mari în diametru, ceea ce permite un viraj mai facil, o viteză mai mare, precum și o putere de absorbție a șocurilor mai eficientă.
Siguranță
Având în vedere că vei vrea să conduci un scuter electric sau o motoretă electrică pe șosea, trebuie să te asiguri că acesta este dotat cu toate măsurile de siguranță necesare. Astfel acesta trebuie mai întâi să îți asigure o bună stabilitate.
Apoi verifică luminile. Orice moped de acest gen trebuie să fie dotat cu faruri, fază scurtă și fază lungă, și cu lumini de semnalizare. Cea mai bună motoretă/scuter electric este dotat și cu oglinzi retrovizoare.
Dacă vorbim de siguranță trebuie să ne referim și la metodele anti-furt. Vehiculul tău foarte valoros trebuie să fie dotat cu cele mai eficiente măsuri care să împiedici furtul. Cele mai bune modele sunt dotate cu cei ce blochează sau deblochează roțile scuter-ului. Cel mai bine este ca acesta să vină la pachet cu un set de două chei, una de rezervă.
Motoreta electrică cu alarmă este de dorit. În momentul în care aceasta este blocată și cineva încearcă să o miște, se va declanșa alarma. Aceiași alarmă se poate declanșa și voluntar, atunci când nu îți mai amintești unde ai parcat motoreta electrică.
Ce funcții și accesorii trebuie să aibă cea mai bună motoretă/scuter electric?
• Al doilea scaun – majoritatea modelelor sunt deja dotate sau îți permit să atașezi un al doilea scaun pentru încă un pasager cu care să te poți bucura de plimbare.
• Portbagaj extra – în cazul în care nu crezi că ai nevoie de scaunul pentru al doilea pasager, poți opta pentru un portbagaj extra în locul acestui scaun.
• Portbagaj – cele mai bune modele au un mini-portbagaj care îți permite să depozitezi obiecte mărunte. Acesta este de cele mai multe ori localizat sub scaun.
• Încărcător USB – cele mai performante motorete electrice vin dotate cu un încărcător pentru telefon încadrat în portbagaj. Astfel poți încărca telefonul în timp ce te deplasezi.
• Aplicație pe telefon – cel mai performant scuter electric vine cu o aplicație pe care o poți instala pe telefon. Astfel poți monitoriza nivelul bateriei. Ba mai mult ai posibilitatea de a seta un regim de funcționare care să activeze automat setări de funcționare ce vor controla viteza sau consumul de energie, accelerația sau pornirea de pe loc etc.

Am inteles ceva?....

Sa concluzionam....

Având la dispoziție toate aceste informații despre avantajele acestui tip de transport, dar și cum poți alege cel mai bun scuter/motoretă electrică pentru tine, suntem siguri că ești gata să faci cea mai bună alegere.
Nu uita că dacă alegi să cumperi online vei putea compara mai multe modele și ai posibilitatea de a comanda un model potrivit în cel mai scurt timp.
De asemenea, acolo unde este posibil consultă părerile altor utilizatori precum și review-urile de specialitate disponibile online. Vei putea astfel să îți faci o imagine de ansamblu asupra modeleului pe care intenționezi să îl cumperi, și să decizi dacă acesta este sau nu potrivit pentru tine, mult mai sigur și ușor, diminuând riscul de a fi dezamăgit de achiziția ta.
Te asteptăm în magazinul nostru pentru a-ți alege modelul dorit si corespunzător cerințelor/nevoilor tale.